Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei
Filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Ne vedem si pe Facebook! / cercetasi.brasov

Bine ati venit pe site-ul oficial al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei (ONCR) filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Cele mai recente noutati

copiii şi tinerii din mediile defavorizate se pot înscrie gratuit în tabăra socială de la zărneşti, judeţul braşov Publicat la 19.01.2011

COMUNICAT DE PRESA

 

Braşov, 19 ianuarie 2011 - Organizaţia Naţională Cercetaşii României (O.N.C.R.) – Filiala Braşov ”Virgil Oniţiu” anunţă începerea înscrierilor pentru tabăra socială de la Zărneşti, judeţul Braşov, din data de 20 ianuarie 2011.

 

Copiii şi tinerii pot participa în tabăra de la Zărneşti pentru o perioadă de 4 zile (3 nopţi), în grupuri de 8-10 persoane, în perioada 31 ianuarie – 31 octombrie 2011.

 

Pentru a putea participa la tabără, copiii şi tinerii trebuie să se încadreze în una din următoarele situaţii: copii şi tineri cu risc crescut de marginalizare sau excluziune socială, inclusiv instituţionalizaţi; tineri peste 18 ani post-instituţionalizaţi; persoane aflate în detenţie; persoane aflate anterior în detenţie; bolnavi mintal; persoane cu dizabilităţi; alte grupuri vulnerabile (ex. copii din familii cu venituri reduse, copii din mediul rural, minorităţi, copii din familii monoparentale etc.).

 

De asemenea, fiecare grup de 8-10 copii sau tineri trebuie să fie însoţit de o persoană adultă (lucrător social, personal din instituţii rezidenţiale, cadru didactic etc.), responsabilă de acel grup.

 

Pe perioada taberei participanţii vor beneficia gratuit de cazare, masă şi de activităţile educative, recreative şi de divertisment din tabără. Transportul intră în sarcina participanţilor sau a instituţiei care propune grupul.

 

Înscrierile pentru tabără se fac exclusiv pe internet pe site-ul www.tineripentruolumemaibuna.ro. Tot aici, se găsesc şi condiţiile de participare la tabere.

 

Tabăra îşi va deschide porţile în data de 27 ianuarie 2011 cu un prim grup de beneficiari de la Scoala Generală nr.5 din Săcele, judeţul Braşov.

 

Tabăra pentru copii şi tineri de la Zărneşti reprezintă principala investiţie a proiectului ”Tineri pentru o lume mai bună” şi are ca scop oferirea unor activităţile integrate de informare, consiliere, formare, (re)integrare socială, de educaţie non-formală, de divertisment şi recreere pentru diverse categorii de copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc.

 

În perioada ianuarie – octombrie 2011 sunt aşteptaţi în tabără un număr minim de 1.800 de beneficiari din întreaga ţară, în serii de câte 4 zile de tabără.

 

”Încurajăm participarea copiilor şi tinerilor din medii defavorizate la activităţile propuse în tabără, fiind singura tabără socială care funcţionează pe întreg parcursul anului şi care oferă gratuit activităţi educative, recreative şi de divertisment. De asemenea, încurajăm instituţiile rezidenţiale, organizaţiile neguvernamentale şi şcolile să se înscrie în această tabără, pentru a oferi copiilor şi tinerilor timp liber de calitate, în condiţiile în care avem deja experienţa pozitivă a  participării a peste 500 de copii şi tineri la taberele organizate în vara anului 2010” a declarat Maricel Maroti, Preşedintele organizaţiei.

 

Taberele se desfăşoară în cadrul proiectului ”Tineri pentru o lume mai bună”, proiect cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POSDRU), Axa prioritară 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul de Intervenţie 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”.

 

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi:

Maricel Maroti - Preşedinte ONCR Filiala Braşov

Tel.: 0788 599 202,     E-mail: marcelscout@yahoo.co.uk:                     

www.cercetasibrasov.ro

www.tineripentruolumemaibuna.ro

 

 

Proiectul strategic ”Tineri pentru o lume mai bună” se desfăşoară în perioada 01.11.2008 – 31.10.2011, în cadrul unui parteneriat între Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR) – Filiala Braşov ”Virgil Oniţiu” (aplicant principal), Insituţia Prefectului Braşov, Agenţia Judeţeană pentru Prestări Servicii Sociale Braşov, Direcţia pentru Tineret a Judeţului Braşov şi Primăria Oraşului Zărneşti, cu un buget total de 3.909.103 lei, din care: 3.166.255,38 lei - Fondul Social European (82,65%), 664.664,62 lei - cofinanţare naţională (17,35%) şi 78.183 lei - ONCR Braşov (2%).

 

Cercetăşia este o mişcare educativă a copiilor şi tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor, fără deosebire de naţionalitate, rasă, sex, credinţă sau condiţie socială, în concordanţă cu principiile şi metoda cercetaşescă.

Scopul Cercetaşiei este de a contribui la dezvoltarea copiilor şi tinerilor, în vederea împlinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetăţeni responsabili ai comunităţii locale, naţionale şi internaţionale.

inapoi la noutati

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Daca aceste informatii v-au fost de folos, va invitam sa recomandati aceasta pagina si prietenilor prin intermediul retelelor de socilizare de mai jos: