Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei
Filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Ne vedem si pe Facebook! / cercetasi.brasov

Bine ati venit pe site-ul oficial al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei (ONCR) filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Cele mai recente noutati

organizaȚia naȚională cercetaȘii româniei a încheiat cu succes un nou proiect finanȚat din fonduri europene Publicat la 31.10.2013

Organizația Națională Cercetașii României – Filiala Brașov ”Virgil Onițiu” a desfășurat în perioada 31.10.2012 – 30.10.2013 proiectul ”Cooperarea interinstituțională între mediul cercetășesc neguvernamental și mediul public – între deziderat și realitate”.

Proiectul a fost cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013 (codul SMIS al proiectului 40208).

Obiectivul general al proiectului a constat în întărirea capacității instituţionale şi administrative a organizaţiei la nivel naţional, dar şi îmbunătăţirea dialogului social şi cooperării interinstituţionale cu autorităţile publice, prin formarea şi capacitarea liderilor de filiale şi voluntarilor care activează în ele să se implice ca parteneri de încredere ai administrației publice în procesul de luare a deciziilor şi în dezvoltarea de activităţi comune îndreptate spre sprijinirea comunităţii şi a persoanelor aflate în nevoie.

Grupul ţintă al proiectului a fost format din 275 de membri sau voluntari ai organizației, 50 de reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale (ONG) și 94 de reprezentanți ai instituțiilor/autorităților publice de la nivel local și național.

Principalele activităţi ale proiectului au fost: activități de informare, consultare și promovare a cooperării interinstituționale (mese rotunde, forumuri și conferințe); activități de formare profesională continuă; activități de editare a unor materiale informative privind comunicarea interinstituțională și parteneriatele între autorități publice și ONG-uri.

În cele 12 luni de proiect, rezultatele obținute au depășit așteptările, iar acestea au fost:
1. 704 persoane (cercetași, membri ai unor ONG-uri și reprezentanți ai unor instituții publice) au participat la activitățile proiectului;
2. 160 de persoane au beneficiat gratuit de 9 cursuri de formare profesională (de specializare și perfecționare) autorizate A.N.C. în domeniile ”manager proiect” și ”facilitator de dezvoltare comunitară”;
3. 544 de persoane au participat la grupuri de lucru și mese rotunde care au avut ca tematică: parteneriatele, comunicarea instituțională, managementul de proiect, implicarea comunitară și egalitatea de șanse;
4. Au fost încheiate 9 parteneriate locale, regionale și naționale;
5. A fost tipărit un ”ghid de comunicare” și distribuit participanților la proiect.

”Proiectul a fost un real succes, am depășit toți indicatorii prevăzuți în proiect, însă cel mai relevant aspect este cel legat de depășirea cu 25% a numărului persoanelor participante la cursurile de formare pentru specializarea de ”manager proiect” și existența unei cereri crescute pentru astfel de cursuri. În acest context, vom continua să oferim și pe viitor cursuri de formare profesională pentru manageri de proiect, la același nivel calitativ, care a dus la aceste solicitări din partea reprezentanților ONG-urilor și ai instituțiilor publice din România” a declarat Maricel Maroti, managerul proiectului.
inapoi la noutati

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Daca aceste informatii v-au fost de folos, va invitam sa recomandati aceasta pagina si prietenilor prin intermediul retelelor de socilizare de mai jos: