Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei
Filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Ne vedem si pe Facebook! / cercetasi.brasov

Bine ati venit pe site-ul oficial al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei (ONCR) filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Cele mai recente noutati

descoperă braşovul – blestemul vrăjitoarelor

 Concursul „Descoperă Brasovul” este un concurs de orientare în oras cu scopul de a trece peste anumite probe, adresat elevilor de scoală generală din clasele a VII-a si a VIII-a, care se desfăsoară în data de 23 Septembrie, la nivel de oras, si este organizat de Organizatia Natională Cercetasii României – Filiala Brasov „Virgil Onitiu”. Participantii la concurs trebuie sa parcurgă un traseu, pe care îl vor afla în ziua concursului si să  treaca de 7 probe pentru completarea unui “puzzle”.

Elevii participanti la concurs primesc în ziua desfăsurării acestuia o hartă pe care sunt marcate cele 7 locatii ale celor 7 “pergamente” si traseul pe care îl vor parcurge (de aproximativ 5 km).

Unele  indicii pot fi găsite pe drumul spre pergamente sub forma unor semne plasate pentru a facilita gasirea asa numitelor ”posturi”. În posturi  participantii vor intalni “gardienii pergamentelor”, cercetasi  care îi vor supune la câteva probe, în care să învete jocurile cercetăsesti, să îsi dezvolte spiritul de echipă si să afle lucruri noi.

Concursul este promovat  atât în şcoli prin afişe cât şi on-line prin intermediul site-ului www.cercetasibrasov.ro şi pe pagina de facebook a filialei Braşov. La ediţia din anul trecut au participat 58 de elevi coordonati de 14 voluntari adulţi (cadre didactice şi parinţi) şi de voluntarii organizatiei noastre. Anul acesta estimăm un număr minim de 100 de elevi.

Şcolile generale au posibilitatea să participe cu câte două echipe, fiecare echipă fiind însoţită pe traseu de un cadru didactic sau un părinte. Locul de întâlnire este Piaţa Sfatului, loc în care se vor desfăşura permanent jocuri. Înainte de plecare sunt împărţite rolurile din poveste.

 Povestea spune ca Vrăjitoarele rele, s-au supărat anul trecut când a fost furată comoara lui Arhirel şi au lăsat un blestem asupra oraşului. Pentru a învinge blestemul, orice cavaler trebuie să găsească cele 7 pergamente magice şi să le distrugă. Cu toate că în tot timpul ce s-a scurs de la lăsarea blestemului până în acest moment, s-au aflat locaţiile pergamentelor,  niciunul dintre cavalerii oraşului nu au reuşit să învingă spiritele rele ce le protejază. Fiecare voluntar al organizaţiei devine un protector al celor 7 pergamente şi fiecare echipă devine o patrulă de temerari care urmărind indiciile caută pergamentele pentru a distruge Blestemul Vrăjitoarelor. Realizând probele din fiecare post, ei obţin câte un pergament, în final distrugându-le, readuc liniştea in oraş.

Temerarii sunt convinşi că lumea poate fi schimbată doar de grupuri mici de oameni şi sunt

Gata Oricând!

inapoi la proiecte

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Daca aceste informatii v-au fost de folos, va invitam sa recomandati aceasta pagina si prietenilor prin intermediul retelelor de socilizare de mai jos: