premiile concursului national "tabara mea"
Publicat la 23.08.2010
COMUNICAT DE PRESĂ
Cercetaşii României premiază câștigătorii
concursului naţional „Tabăra mea”
Brașov, 23 august 2010 - Organizaţia Naţională Cercetaşii României (O.N.C.R.) – Filiala Braşov ”Virgil Oniţiu” organizează în perioada 23 august – 7 septembrie 2010 mai multe serii de tabără, pentru câștigătorii concursului național ”Tabăra mea” desfășurat în lunile mai și iunie 2010. Taberele vor avea loc în Poiana Brașov, la Hotel Rina Vista.
Obiectivul concursului național ”Tabăra mea” a fost acela de a incuraja crearea unor elemente vizuale pentru întreprinderea socială a organizației – tabăra pentru copii si tineri din Zărnești, județul Brașov (care urmează a fi inaugurată până la sfârșitul acestui an) și de a stimula creativitatea unui număr cât mai mare de copii și tineri – în special din medii defavorizate. Totodată, în cadrul taberei urmărim să oferim copiilor și tinerilor servicii educaționale, sociale și recreative care să le dezvolte abilitățile de socializare și integrare socială.
Copiii şi tinerii care s-au înscris la concurs în echipe de 6–9 persoane, sub îndrumarea unui adult și-au dezvoltat abilităţile creative propunând organizatorilor un nume pentru tabără, o siglă, un steag, un imn, precum şi compunând un eseu cu tema ”Cum arată tabăra mea”.
Lucările propuse de participanţi au fost evaluate de un juriu format din Alexandru Savu, Director al Direcției pentru Tineret a Județului Brașov, Hajnalka Bessenyei, reprezentantă a Fundaţiei ERSTE şi Maricel-Adrian Maroti, Preşedinte al ONCR Filiala Braşov, iar câştigătorii au fost desemnați în perioada 21-25 iunie 2010.
„Am încurajat participarea copiilor și tinerilor din medii defavorizate, cărora le-am acordat o atenţie deosebită. Astfel, peste 90% din premii sunt alocate secțiunii la care au participat copii și tineri cu risc crescut de marginalizare sau excluziune socială, inclusiv instituționalizați, tineri peste 18 ani post-instituționalizați, persoane cu dizabilități, persoane cu probleme de sănătate mintală etc. Mai mult, datorită numărului mare de participanți am suplimentat numărul de copii și tineri premiați la 460, însoțiți de 60 de adulți, precum și valoarea premiilor, care depășește 125.000 lei ” a declarat Maricel Maroti, Preşedintele oganizaţiei.
Premiile constau în tabere de 2, 3 sau 6 zile, în funcție de locul pe care s-au clasat participanții, iar în tabere se vor desfășura activități educative și de timp liber precum excursii, jocuri educative, cățărare și tiroliană, tehnici de orientare, construcții de camp, instalarea cortului, pregătirea focului, ”vânătoare de comori” etc.
Taberele se desfăşoară în cadrul proiectului ”Tineri pentru o lume mai bună”, proiect cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POSDRU), Axa prioritară 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul de Intervenție 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”.
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi:
Maricel Maroti, Preşedinte ONCR Filiala Braşov
Proiectul strategic ”Tineri pentru o lume mai bună” se desfăşoară în perioada 01.11.2008 – 30.10.2011, în cadrul unui parteneriat între Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR) – Filiala Braşov ”Virgil Oniţiu” (aplicant principal), Insituţia Prefectului Braşov, Agenţia Judeţeană pentru Prestări Servicii Sociale Braşov, Direcţia pentru Tineret a Judeţului Braşov şi Primăria Oraşului Zărneşti, cu un buget total de 3.909.103 lei, din care: 3.166.255,38 lei - Fondul Social European (82,65%), 664.664,62 lei - cofinanţare naţională (17,35%) şi 78.183 lei - ONCR Braşov (2%).
Cercetăşia este o mişcare educativă a copiilor şi tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor, fără deosebire de naţionalitate, rasă, sex, credinţă sau condiţie socială, în concordanţă cu principiile şi metoda cercetaşescă.
Scopul Cercetaşiei este de a contribui la dezvoltarea tinerilor, în vederea împlinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetăţeni responsabili ai comunităţii locale, naţionale şi internaţionale.
inapoi la noutati
Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor
Daca aceste informatii v-au fost de folos, va invitam sa recomandati aceasta pagina si prietenilor prin intermediul retelelor de socilizare de mai jos: