Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei
Filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Ne vedem si pe Facebook! / cercetasi.brasov

Bine ati venit pe site-ul oficial al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei (ONCR) filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Cele mai recente noutati

Cercetasi Brasov

Misiunea cercetasiei în societatea româneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune si o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniti ca indivizi si joaca un rol constructiv în societate.

Scurt Istoric

In anul 1907, Lord ROBERT STEPHENSON BADEN POWELL of GILWELL (B.P.) a înteles mai bine decât oricine marile lipsuri în educatia tinerilor din vremea sa. Pentru a le depasi, a creat un program de educatie propriu, bazat pe joaca si pe viata de tabara - în aer liber, pe comuniunea prieteneasca - pe care l-a numit SCOUTING (Cercetasie). Prima experimentare a acestui program a avut loc în vara anului 1907 când B.P. a pornit spre insula Brownsea, cu un grup de copii, din medii sociale diferite, organizând acolo prima tabara cercetaseasca a carei succes a fost rasunator.

Cercetasia a fost fondata de catre tinerii care au raspuns ideilor si idealurilor formulate în lucrarea "Scouting for Boys", scrisa de Baden Powell în 1908. Ideea initiala nu a fost aceea de a crea o organizatie pentru tineret, ci mai degraba de a promova niste idei pentru educarea caracterului - asa zis "de cercetas" - pe care apoi, organizatii deja existente (ca Boys Brigade, spre exemplu), sa le preia si sa le adapteze programului propriu. Ulterior, pe întreg cuprinsul Marii Britanii, grupuri de tineri au început sa se organizeze singuri în patrule, pe baza materialului conceput de B.P. La scurta vreme, patrulele astfel formate au realizat ca au nevoie de sprijin si au cerut adultilor sa-i ajute pentru a face o cercetasie cât mai buna si pentru a obtine echipamentul necesar. Astfel, înca de la începuturile sale, odata cu organizarea primei patrule, cercetasia a fost organizata si condusa de catre tineri.

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Daca aceste informatii v-au fost de folos, va invitam sa recomandati aceasta pagina si prietenilor prin intermediul retelelor de socilizare de mai jos: