Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei
Filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Ne vedem si pe Facebook! / cercetasi.brasov

Bine ati venit pe site-ul oficial al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei (ONCR) filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Cele mai recente noutati

2% pentru cercetasi!

Prin intermediul prevederii 2% din Codul fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate non-profit infiintata conform ordonantei 26/2000 aprobata prin legea 246/2005 cu privire la asociatii si fundatii.

Acest mecanism are o serie de avantaje pentru toate partile implicate - cetateni, organizatii si stat:

  • este un mecanism democratic ce contribuie la transparenta politicii fiscale si bugetare;
  • asista organizatiile non-guvernamentale in eforturile lor de a solutiona diferite probleme sociale;
  • le permite cetatenilor sa contribuie la eforturile de a rezolva diferite probleme sociale fara a genera insa un cost suplimentar;
  • degreveaza bugetul de stat avand in vedere ca serviciile oferite de organizatiile non-guvernamentale sunt in general de calitate buna si eficiente din punct de vedere al costurilor, deoarece organizatiile non-guvernamentale mobilizeaza resurse financiare din surse diferite si multe implica munca voluntarilor;
  • creeaza o legatura intre stat, cetateni si organizatii contribuind astfel la dezvoltarea societatii civile si a capitalului social

Se creeaza un mecanism prin care un cetatean poate decide modul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul datorat pe venit, directionand aceasta suma catre o organizatie non-guvernamentala. A aparut astfel o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sectorul ONG. Practic cetateanul indica statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.

Pentru a directiona 2% catre Cercetasii Romaniei - Filiala Brasov descarcati unul din formularele de mai jos (in functie de sursa de venit), completati-l conform instructiunilor cu datele dvs.

Pentru venituri din salarii - completati formularul 230

Pentru venituri din activitati independente (profesii liberale) - completati formularul 200

La pct. ”suma (lei)”: treceti suma calculata sau lasati necompletat (organul fiscal va calcula si va vira suma admisa, conform legii)

Dupa ce ati semnat si datat documentul, depuneti-l la Administratia Financiara de la domiciliul dvs. sau la OP1 - CP271 (Brasov), pana la data de 25 mai 2015.

Pentru informatii suplimentare sau asistenta ne puteti contacta la telefon 0788599202.

VA MULTUMIM SI VA ASIGURAM CA PRIN GESTUL DVS. ATI AJUTAT UN COPIL/TANAR SA AIBA O EDUCATIE DE CALITATE!


Atasamente:

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Daca aceste informatii v-au fost de folos, va invitam sa recomandati aceasta pagina si prietenilor prin intermediul retelelor de socilizare de mai jos: