Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei
Filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Ne vedem si pe Facebook! / cercetasi.brasov

Bine ati venit pe site-ul oficial al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei (ONCR) filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Cele mai recente noutati

tabere sociale gratuite prin d.j.s.t. Publicat la 27.06.2012

Dragii nostrii,

Va supunem atentiei o oportunitate de a beneficia de tabere gratuite prin intermendiul Directiilor Judetene pentru Sport si Tineret (DJST).


Astfel, potrivit normelor metodologice pe care le gasiti pe link-urile de mai jos, in vacanta de vara 2012, puteti solicita ca beneficiarii dvs. (copii si tineri) sa participe gratuit la tabere sociale.

Veti putea alege locatia in care doriti sa mergeti in tabara, iar noi va recomandam sa solicitati locatia Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei - Filiala Brasov "Virgil Onitiu" din Zarnesti, jud. Brasov, respectiv Hostel-ul "Piatra Craiului" (www.tineripentruolumemaibuna.ro).

Hostel-ul ”Piatra Craiului” este situat in Zarnesti, jud. Brasov pe str. Policlinicii nr.12, fiind usor accesibil. Acesta este clasificat de catre MDRT la 3 stele si are toate avizele si autorizatiile legale de functionare.

Structura de primire turistica este acreditata pentru ”desfasurarea activitatilor de tabara si de agrement pentru copii, tineri si studenti” de catre Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST) din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS). De asemenea, este singura structura turistica din Romania acreditata ca serviciu social, in temeiul OG 68/2003, respectiv ca ”tabara sociala pentru copii si tineri”.

MULTI DINTRE DVS. ATI PARTICIPAT LA TABERELE SOCIALE ORGANIZATE DE NOI IN ANII 2010-2011 IN POIANA BRASOV SI ZARNESTI SI CUNOASTETI ACTIVITATILE PROPUSE DE NOI! VA OFERIM SI ANUL ACESTA SERVICII DE CALITATE!

Activitatile propuse de noi in tabara vor fi structurate astfel:
1. Activitatile educativ-recreative derulate in cadrul structurii de primire turistica pentru copii si tineri vor avea ca scop dezvoltarea morala si dezvoltarea abilitatilor de viata ale participantilor, prin cultivarea unor valori precum: munca in echipa, increderea in fortele proprii, respectul, curajul, responsabilitatea si compasiunea.
2. Ca obiective ne propunem dezvoltarea stimei de sine, a creativitatii si a abilitatilor de comunicare interpersonala a copiilor, a gandirii pozitive, a sanselor de a lega noi prietenii si de a invata despre toleranta si diversitate intr-un mediu placut si relaxant.
3. Activitatile se vor desfasura sub forma unor jocuri si concursuri pe echipe (grupuri mici de 8-12 copii), dar si in grup extins (totalitatea participantilor).
4. Activitatile oferite sunt structurate prin combinarea unor metode de interventie socio-educative si recreative, cu metode specifice pedagogiei cercetasesti (in general, toate aceste metode avand la baza tehnici de educatie non-formala).
5. Structura de personal aferenta derularii activitatilor este formata din: psiholog-pedagog, animator socio-educativ, specialist in activitati montane/ghid montan si asistent medical.

Va rugam sa aveti in vedere ca inscrierea si repartizarea in tabara este facuta de catre Directiile Judetene pentru Sport si Tineret (DJST) din zona dvs. de provenienta - nu puteti sa va inscrieti direct la noi, decat daca doriti sa participati la tabere contra-cost, pentru care gasiti detalii pe www.tineripentruolumemaibuna.ro.

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la telefon 0788599202, fax 0268338553 sau e-mail contact@cercetasibrasov.ro.

Criteriile si modalitatea de inscriere in tabere se gasesc aici:
http://www.anst.gov.ro/documente/diverse/metodologie%20sociale.pdf
http://www.anst.gov.ro/documente/diverse/metodologie%20dizabilitati.pdf

Datele de contact ale Directiilor Judetene pentru Sport si Tineret le gasiti aici:
http://www.anst.gov.ro/directii-pentru-tineret-judetene

Va asteptam!
HOSTEL "PIATRA CRAIULUI"

inapoi la noutati

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Daca aceste informatii v-au fost de folos, va invitam sa recomandati aceasta pagina si prietenilor prin intermediul retelelor de socilizare de mai jos: