Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei
Filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Ne vedem si pe Facebook! / cercetasi.brasov

Bine ati venit pe site-ul oficial al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei (ONCR) filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Cele mai recente noutati

tanar implicat! Publicat la 19.09.2013

Dragi elevi, 

Cu siguranță vi s-a întâmplat să vă considerați nedreptățiți, fie acasă, fie la școală, fie în locurile publice frecventate cu prietenii! Noi putem da exemple precum: transportul public (gratuități sau reduceri, abuzul controlorilor etc.), relația elev-profesor, programul școlar, lipsa locurilor de petrecere a timpului liber pentru tineri, implicarea reală a elevilor în deciziile din școală etc.), dar voi știți exact, așa că nu ezitați să vă implicați! 

Proiectul ”Tânăr informat - Tânăr implicat” vă oferă șansa de a schimba în bine lucrurile și situațiile din jurul vostru! Tot ce trebuie să faceți este:

1.      Să identificați o problemă care afectează pe mulți dintre tinerii din localitatea/județul vostru;

2.      Să vă găsiți 1-4 ”aliați”, de aceeași vârstă cu voi (16-20 ani, încă elevi);

3.      Să vă înscrieți ca echipă la concursul ”implicării comunitare”, aici https://docs.google.com/forms/d/15nheJ8dCUCY1b412XOqIDuGFjZpnhPgObkS30EMljGI/viewform;

4.      Să trimiteți, în termen de 6 zile de la înscriere, pe adresa tanar.implicat@gmail.com, un eseu de maximum 2 pagini, în care să surprindeți următoarele aspecte: problema identificată, pe cine afectează, în ce fel afectează, cine s-ar putea opune rezolvării problemei, care este soluția recomandată de voi; la final, menționați numele echipei, localitatea/județul și componența nominală a echipei.

Dacă eseul echipei voastre convinge juriul nostru, o să participați în perioada 24-27 octombrie 2013, la un curs/o tabără gratuit(ă) în județul Brașov, în care experții organizației în implicare comunitară și lobby, vă vor ajuta și îndruma pentru a realiza schimbarea pe care o doriți în comunitatea voastră. În cadrul cursului/taberei prin intermediul unor metode de educație non-formală (prezentarea interactivă, dezbaterea, jocul de rol, workshop-ul, studiul de caz etc.), participanții vor dobândi abilități și cunoștințe, vor învăța tehnici și metode în domeniul implicării în viața comunității, precum: voluntariat, inițiativă cetățenească, petiționare  și contestare, protecția consumatorului și a drepturilor omului, advocacy și lobby, asociativitate și implicare politică (dreptul de a alege și de a fi ales în diverse structuri de conducere). 

Termenul de înscriere al echipelor în proiect este de 30 septembrie 2013, iar cel de trimitere a eseurilor este 6 octombrie 2013. 

Vor fi selectate minim 8 echipe, câte una din fiecare regiune de dezvoltare a țării (maxim 40 de participanți), iar criteriile de selecție vor fi următoarele:

1.      Realismul problemei identificate;

2.      Efectele problemei identificate (impactul);

3.      Realismul soluției propuse;

4.      Corectitudinea formei și conținutului eseului.

 

Fii un tânăr informat! Fii un tânăr implicat”! Înscrie-te în proiect!


Atasamente:
inapoi la noutati

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Daca aceste informatii v-au fost de folos, va invitam sa recomandati aceasta pagina si prietenilor prin intermediul retelelor de socilizare de mai jos: