Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei
Filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Ne vedem si pe Facebook! / cercetasi.brasov

Bine ati venit pe site-ul oficial al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei (ONCR) filiala Brasov, "Virgil Onitiu"

Cele mai recente noutati

tabara mea (concurs)

Organizaţia Naţională Cercetaşii României (O.N.C.R.) – Filiala Braşov ”Virgil Oniţiu” lansează concursul ”Tabăra mea”. Concursul se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta între 7 și 24 de ani din România și se desfășoară în perioada 17 mai – 11 iunie 2010. 

Scopul concursului este de a oferi servici educaționale, sociale și de timp liber unui număr cât mai mare de copii și tineri – în special din medii defavorizate - și de a identifica și utiliza elemente de identitate vizuală pentru întreprinderea socială a organizației (o tabără pentru copii și tineri construită în Zărnești, județul Brașov).
 
Copii și tinerii vor putea să se înscrie la concurs în echipe de 6 – 9 persoane, îndrumate de un adult. Aceștia trebuie să-și dezvolte creativitatea propunând organizatorilor un nume pentru tabără, o siglă, un steag, un imn, precum și o scurtă compunere/un eseu cu tema ”Cum arată tabăra mea”.
 
Lucările propuse de participanți vor fi evaluate de un juriu format din Maricel-Adrian Maroti - ONCR Filiala Brașov, Alexandru Savu –  Direcției pentru Tineret a Județului Brașov și dna Bessenyei Hajnalka – Fundația Erste.
 
Regulamentul concursului este disponibil pe www.cercetasibrasov.ro.
 
În cadrul concursului, pot fi premiați cu serii de tabără de 2, 3 și 6 zile, un număr de maxim 342 de copii și tineri, însoțiți de 38 de adulți. Valoarea totală a premiilor este de cca 80.000 lei.
 
O atenție deosebită este acordată copiilor și tinerilor din medii defavorizate. Astfel, peste 80% din premii sunt alocate secțiunii la care participă copii și tineri cu risc crescut de marginalizare sau excluziune socială, inclusiv instituționalizați, tineri peste 18 ani post-instituționalizați, persoane cu dizabilități, persoane cu probleme de sănătate mintală etc.
 
Concursul se desfășoară în cadrul proiectului ”Tineri pentru o lume mai bună”, proiect cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POSDRU), Axa prioritară 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul de Intervenție 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”.
 
Informaţii suplimentare:
Maricel Maroti
Tel. 0788-599202
Website: www.cercetasibrasov.ro     
 
 
Proiectul strategic ”Tineri pentru o lume mai bună” se desfăşoară în perioada 01.11.2008 – 30.10.2011, în cadrul unui parteneriat între Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR) – Filiala Braşov ”Virgil Oniţiu” (aplicant principal), Insituţia Prefectului Braşov, Agenția Județeană pentru Prestații Sociale Braşov, Direcţia pentru Tineret a Județului Braşov şi Primăria Oraşului Zărneşti, cu un buget total de 3.909.103 lei, din care: 3.166.255,38 lei - Fondul Social European (82,65%), 664.664,62 lei - cofinanţare naţională (17,35%) şi 78.183 lei - ONCR Braşov (2%).
 
Cercetăşia este o mişcare educativă a copiilor şi tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor, fără deosebire de naţionalitate, rasă, sex, credinţă sau condiţie socială, în concordanţă cu principiile şi metoda cercetaşescă.
Scopul Cercetaşiei este de a contribui la dezvoltarea tinerilor, în vederea împlinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetăţeni responsabili ai comunităţii locale, naţionale şi internaţionale.
inapoi la proiecte

Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor

Daca aceste informatii v-au fost de folos, va invitam sa recomandati aceasta pagina si prietenilor prin intermediul retelelor de socilizare de mai jos: