festivalul luminii 2011
CE?
Un alt fel de festival, un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă creată timp de 2 ore, o idee, zeci de mii de lumânări, zeci de orașe...
"Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte"
REDESCOPERĂ
Evenimentul se adresează fiecărui individ în parte, datorită laturii spirituale a acestuia, prin care se doreşte eliberarea de stres şi revenirea la valori precum încrederea în sine, în ceilalţi, altruismul şi optimismul. În acest mod, persoanele prezente nu sunt doar spectatori, ci participă activ şi trăiesc fiecare, în propriul mod, ideea şi spiritul Festivalului Luminii.
Lumina este un vector al ideilor, neavând doar rol estetic, ci de a pune în valoare fiecare viziune sau mesaj transmis.
FRUMUSETEA
Metodele de expresie a acestui mesaj sunt in primul rand de natura artistică, și pot fi: muzică, dans, jonglerie, pictură, fotografie, desen, sculptură.
Prin urmare, festivalul aduce un mare câștig societății printr-o ocazie de promovare și descoperire a tinerelor talente din diferite domenii artistice.
LUCRURILOR MARUNTE
Un element important al festivalului este forța detaliilor, prin care are loc o exemplificare a mesajului care stă la baza acestui eveniment.
Acest mesaj este indus fiecaruia prin ansamblul de detalii (specifice fiecărei locații) care, împreună, formează Festivalul Luminii 2010, proiect național.
CINE?
Copiii, tineri și adulți, voluntari de toate vârstele, membri ai Organizației Naționale "CERCETAȘII ROMÂNIEI". (www.cercetasiiromaniei.ro)
Marea majoritate a cercetașilor implicați în desfășurarea acestui eveniment sunt tineri sub 18 ani, organizați în echipe, pentru fiecare locație, sub îndrumarea și coordonarea adulților, lideri în cadrul organizației de voluntariat.
Ideea a apărut...
În 2004, câțiva cercetași din Cluj Napoca au încercat să amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când, clujenii prezenți au așezat pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor cat și dorința de a deveni realitate. Festivalul a continuat, în 2005, 2006, 2007, fiind foarte bine primit și crescând în timp exponențial, din toate punctele de vedere, de la 200 de lumânări, la mii.
În 2008, apare pentru prima dată ideea, extinderii lui, de la Cluj, la nivel na?ional, preluat fiind de cercetașii din 9 orașe.
Prima dată la nivel național, prima dată când întâmpină serioase probleme legate de condițiile meteo și precipitațiile prezente. Condițiile meteo nefavorabile îngreunează desfășurarea evenimentului și chiar determină amânarea lui în 2 orașe, cu toate acestea, se dovedește a fi un succes iar atmosfera creată, este deosebit de bine primită de membri comunităților locale, prezenți.
În 2009, se ia decizia schimbării lunii decembrie, ca perioadă de desfășurare, cu luna martie, astfel a II-a ediție a evenimentului ajuns la nivel național, este stabilită să se desfășoare în anul următor.
Astăzi, peste 15 filiale ale Organizației Naționale Cercetașii României, contribuie la organizarea Festivalului în cele 12 orașe din țară, pentru a putea oferi comunităților locale o atmosfer liniștită, de relaxare, luminată cu mii de lumânări, presărată, printre altele, cu muzică, dans, jocuri, jonglerii cu foc, jocuri de lumini și umbre, pantomimă, expoziții de pictură, poze, desene, și un ceai cald oferit gratuit.
DE CE?
Viața de zi cu zi a devenit o adevarată cursă contra-cronometru pentru cei mai mulți dintre noi. Mereu în lipsă de timp, împarțiti între multe responsabilități, slujbă și familie, uităm cu desăvârșire de sufletul nostru, uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte.
Lumea în care trăim ne obligă să ne planificăm cu atenție fiecare clipă pentru a reuși în ceea ce ne propunem și de multe ori uităm să ne oprim din când în când pentru a-i privi pe cei din jur, pentru a simți vântul, pentru a asculta oamenii, pentru a zâmbi la zâmbetul copiilor, pentru a redescoperi frumusețea lucrurilor mărunte.
Pentru a oferi tinerilor implicați o educație non-formală, prin responsabilizarea lor și dezvoltarea abilităților de organizare în cadrul unui eveniment național.
Pentru a oferi comunităților locale un eveniment în cadrul căruia tinerii au posibilitatea de a se manifesta prin diferite forme de artă iar participanții se pot deconecta timp de 2 ore, de la problemele și stresul de zi cu zi, bucurându-se de atmosfera creată.
CÂND și UNDE?
Filiala "Virgil Oniţiu" Braşov a Cercetaşilor României invitã toti locuitorii Braşovului şi nu numai,sã ia parte la acest eveniment ce va avea loc in Parcul Central "Nicolae Titulescu".
Sâmbătă, 07 Mai 2011.
Vã aşteptãm în numãr cât mai mare!
festivalul-luminii-brasov.blogspot.com
inapoi la proiecte
Recomandati Aceasta Pagina Prietenilor
Daca aceste informatii v-au fost de folos, va invitam sa recomandati aceasta pagina si prietenilor prin intermediul retelelor de socilizare de mai jos: